Sött och gott

För ett par veckor sedan hade vi besök. Givetvis bjöd jag på LCHF-mat. Som vanligt upplevdes maten positivt, god och naturlig mat och inte alls ”drypande av fett” som många som inte äter LCHF föreställer sig.

Skulle vi ha något sött och gott till kaffet? I frysen hade jag bitar av en mintchokladkaka (recept från Klara Desser) som jag bakat. Den serverade jag med lite hallon och vispgrädde. Då förstod jag, att under det här dryga året som vi ätit LCHF med minimalt med sött, så har min smak för sött ändrats. Sött och gott tyckte jag men vår gäst letade efter den söta smaken. Detta, våra olika upplevelser av sött och gott, skrattade vi hjärtligt åt flera gånger.

När vi, min man och jag, var i en trädgårdsaffär fick jag syn på en steviaplanta som jag köpte och planterade om i en större kruka. Bladen smakar verkligen sött. Jag kanske inte kommer att använda den så mycket men roligt att prova.

Jag känner mig tveksam till sötningsmedel (t.ex. sukrin, stevia) och använder det sparsamt, någon gång då och då. Om jag behöver söta något så använder jag hellre lite honung. Hur brukar du göra?