Vardagsmotion

Gå ut och gå, det gör att jag mår bra. Jag får frisk luft, jag rör på mig, jag får tid att tänka – för mig ger det välbefinnande till kropp och själ.

Jag har varit ute och gått idag. När jag såg ut genom fönstret så lockade vädret mig inte till en promenad. Nästan alltid upplever jag dock att vädret är mycket bättre när man väl kommer ut. Så var det idag också. En skön vinterpromenad fick jag och dessutom mina ”10 000 steg”.

Gå ut och gå och på så vis få min vardagsmotion är något som jag gärna gör, jag tycker att det är både roligt och skönt. Om det någon gång är trögt så motiveras jag av min stegräknare och mitt mål ”10 000 steg varje dag”. Jag vill gärna ha en grön prick (= 10 000 steg eller mer) i min kalender och jag vill absolut inte ha en röd prick (= mindre än 5 000 steg). Stegräknaren motiverar mig att gå den där lilla extra promenaden för att nå mitt mål.

Vad är din vardagsmotion? Vad motiverar dig?