Föreläsning om ”Aldrig mera banta”

IMG_1918 - version 2Idag hade jag en föreläsning på Vuxenskolan i Vetlanda om  ”Aldrig mera banta”. Känns  bra att så många var intresserade att komma att lyssna. Att få förmedla kunskap om lågkolhydratkost är något som jag brinner för.

Före föreläsningen fanns det möjlighet till LCHF-fika. Det bjöds på kaffe/te, fröknäckebröd och valnötsbröd med Bregott och ost. Receptet till Fröknäckebröd hittar du under fliken Recept. Receptet på valnötsbröd har Birgitta Höglund skapat, du hittar det dels i hennes kokbok ”Långkok för LCHF och paleo” dels på hennes blogg.

Vid en föreläsning på 1,5 timmar så hinner man bara prata lite ytligt om ämnet. Något som jag verkligen uppskattar är att få frågor. Det är så lätt att man inte tänker på något, glömmer ta upp något viktigt och genom att någon frågar, kommenterar så kommer det med t.ex. det här om att röra på sig. För mig är vardagsmotionen viktig. Självklart kan det bli ännu bättre om den kompletteras med mer intensiv träning. Dock tänker jag  att lite är bättre än inget och den bästa motionen är den som blir av.

Du som vill veta mer om lågkolhydratkost har möjlighet att gå på studiecirkeln ”Aldrig mera banta” som startar torsdagen den 1 oktober. Anmäl dig till Vuxenskolan på telefon 0383-149 45.