Tankar i nyårstid 2016

Det här året, år 2016, har jag tänkt på länge. Under året så blir jag pensionär, fyller 65 år. För tio år sedan såg jag med bävan fram mot att bli pensionär. Jag funderar fortfarande på hur det ska bli men ser det också som en chans att få lite mer tid till sådant som intresserar mig. Dessutom så har jag möjlighet att ”trappa ut” från arbetsliv till pensionärsliv. Från kommande höst och  under åtminstone ett år så kommer jag att jobba vidare på halvtid. Sedan tar jag på nytt ställning till hur jag vill göra.

Tankar om vad skulle jag göra när jag blev pensionär fanns med när jag för några år sedan utbildade mig till kostrådgivare. Vad skulle jag ha för hobby, vad ville jag engagera mig i? Både då och idag så är kost och hälsa ett stort intresse för mig. Jag vill hela tiden lära mig mer, förstå bättre vad som händer i kroppen med maten som vi äter, kunna mer om tarmflorans betydelse för vår hälsa och andra spännande saker och få möjlighet att dela med mig av min kunskap genom olika kurser.

Från hösten 2015 har jag kurserna via Studieförbundet Vuxenskolan. Om någon vill anlita mig för enskild kostrådgivning eller t.ex. ett föredrag så går det dock bra då jag har kvar mitt företag Kostpedagogen.

Genom studieförbundet Vuxenskolan har jag två studiecirklar i vår.
I mitten av januari börjar i Vetlanda en fortsättning på kursen ”Aldrig mera banta”. Vi går vidare med hur man finner sin egen individuellt anpassade lågkolhydratkost med naturliga fetter för hälsa och varaktig viktnedgång/viktstabilitet.
I början av mars startar en kurs i Sävsjö ”Aldrig mera banta” som handlar om hur man ska äta för hälsa och varaktig viktminskning. Som alltid så handlar det om en individuellt anpassad lågkolhydratkost med naturliga fetter, vanlig mat med ingredienser som man kan köpa i vilken livsmedelsbutik som helst.
Vill du veta mer så klicka på länkarna ovan eller kontakta Studieförbundet Vuxenskolan telefon 0383-149 45 eller e-post vetlanda@sv.se eller så kan du givetvis höra av dig till mig.

Vill också passa på att tipsa om en intressant podcast som jag brukar lyssna på www.4health.se. Så om du redan nu vill lära dig mer, innan studiecirklarna börjar, så kan du lyssna på Anna Sparre och hennes intressanta podcast-program.

IMG_2035Ser också fram mot att hinna träffa mitt fina lilla barnbarn lite mer. Det kanske till och med kan bli så att farmor då och då får möjlighet att se efter Estrid. Så nog finns det både bra och roliga saker att göra.

Så önskar jag er alla ett Gott Nytt År!