Lär dig leva sockerfritt – träff 2

I studiecirkeln utgår vi från Monique le Roux Forslunds bok ”Lär dig leva sockerfritt”. Recept från boken och många fler finns på hennes hemsida. Här är en länk till receptet på tomatsoppa som vi provsmakade på. Receptet på nötmuffins hittar du här.

Vi pratade om Annas Kickstart. Läs mer här. Ett av förslagen är att man ska äta mindre mejerier. Men hur gör man då? Här är några förslag där du kan läsa mer/lyssna. Om man vill äta mindre mejerier och ändå få i sig fett så man blir mätt är ett alternativ aromsmör. Birgitta Höglund har på sin hemsida flera goda recept på olika typer av aromsmör. 4Health med Anna Sparre har ett podcastavsnitt ”Öka fettinnehållet, men ta dig ur mejeriträsket”.

Vill du veta hur mycket kolhydrater ett livsmedel innehåller? Här finns en kolhydrattabell.

En artikel om proteiner hittar du på Kostdoktorns hemsida.