Lär dig leva sockerfritt – träff 4

Förutom att prata klart om våra små vänner i tarmen så kommer vi att prata om ”mikronäringsämnen” som vitaminer, antioxidanter. Små, små mängder men som vi behöver för vår hälsa. Lyssnade nyligen på ett podcastavsnitt med Anna Sparre där hon bl.a. pratade om antioxidanter och växter som är rika på antioxidanter som t.ex. gurkmeja, mjölktistel.

Om du vill höra mer om kosttillskott så har Louise Edlund en föreläsning på nätet som man kan köpa. Jag har ännu inte hunnit ta del av den men känner Louise som en kunnig och engagerad föreläsare och terapeut.

AmaryllisTill helgen så är det första advent och då passar det bra med lite glögg och pepparkex. Flera sockerfria glöggrecept finns på www.lifezone.se.

Om vi snabbt vill ha ett sockerfritt bakverk till kaffet så brukar jag göra en mugcake i mikron. Istället för en mugg så använder jag en liten pajform.

Åse Falkman Fredrikson har många bra recept på sin sida www.56kilo.se. Idag provar vi ett kesobröd. Hon har flera varianter av detta, sök på kesobröd så hittar du dem.

Har hittat en ny podcast ”Hälsosnack med Lotta och Victoria”. I tre avsnitt så intervjuar de professor Stig Bengmark. Avsnitt två hittar du här. Från det avsnittet klickar du dig lätt till de två övriga.

Här hittar du Synbiotic15, synbiotikan som är utvecklad av professor Stig Bengmark.

Det var sista träffen i den här studiecirkeln. Hoppas att du har fått lite inspiration till en hälsosam livsstil. Titta gärna in till min hemsida då och då. Jag kommer snart lägga ut kommande aktiviteter för våren 2017.