Start studiecirkel i Ramkvilla

Ikväll börjar en studiecirkel i Ramkvilla ”Lär dig leva sockerfritt”. Det handlar om helt vanlig mat med bra kolhydrater, naturliga fetter och lagom med protein, mat för hälsa och välbefinnande (och om man behöver det så brukar även vikten gå neråt).

Det finns idag många böcker, tips, recept och veckoplaner för att underlätta när man börjar med en lågkolhydratkost. I kursen ger jag tips på hur man utifrån individuella behov och förutsättningar kan välja.  På Kostrådgivarnas hemsida finns recept och många veckomenyer Kostrådgivarnas veckomenyer. I dagarna har Kostdoktorn introducerat en kostnadsfri tvåveckorsguide ”Kom igång med LCHF”.

Recept till kvällens bröd:
Valnötsbröd
Kesobröd

Recept på  frukostsmoothie finns i boken ”Lär dig levs sockerfritt”. Det blir provsmakning ikväll och då använder jag följande recept: (2 portioner) 250 g keso, 1 tsk vanliljpulver, 1 dl vispgrädde, 1,5 dl turkisk yoghurt, 1 avocado, 1 dl blåbär/hallon samt bubbelvatten. Man kan även tillsätta 2 ägg och 1 msk kokosolja. På så vis blir smoothien mer mättande.