Lär dig leva sockerfritt – del 3

Imorgon (23/2)  är det sista studiecirkelsträffen ”Lär dig leva sockerfritt” i Ramkvilla. Vi kommer att prata om våra små vänner, våra bakterier i tarmen. Tarmfloran påverkar vår hälsa, både den fysiska och den psykiska, mycket mer än vi vanligtvis tänker på. Genom vår kost kan vi understödja de goda bakterierna för bättre hälsa.

Att det är ett aktuellt ämne märks, det tas upp i media som TV-program, pod-radio, tidningar, böcker.

Några tips.
I måndags den 20/2 så hade ”Malou efter tio” i TV4 ett helt program om vår tarmflora. Här är ett klipp från programmet där tjejerna i FoodPharmacy berättar hur man ska äta för att boosta tarmfloran. Se gärna hela programmet, många intressanta inslag.

Anna Sparre på 4Health.se delar med sig av sin kunskap både på sin blogg, just nu en serie inlägg om ”Förbättra tarmfloran – så här gör du” och sina podcast-avsnitt.

Två av mina lärare i olika kurser, Louise Edlund och Helene Kjellin, har spelat in en pod om mag-tarm besvär. Du hittar den här.

Kerstin Fransson m Food pharmacybok2Slutligen så är boken FoodPharmacy med på bokrean på Adlibris för 139 kr.

Kanske någon mer är intresserad av  kunskap om vår livsviktiga tarmflora? Då finns möjligheten att komma på föreläsningen i Vetlanda den 4 april kl. 18.30 ”Tarmfloran – våra små vänner i tarmen”.

Studiecirkel i Vetlanda startar den 18 april. Läs mer här.

Under kurskvällen tipsade jag om boken ”Baka glutenfritt” som i dagsläget inte finns att köpa. Jag har lånat den flera gånger på biblioteket i Vetlanda. Författaren har en blogg www.nillaskitchen.com. Där hittar du både recept och tips t.ex. hur ett mjöl kan bytas ut mot en annan sorts mjöl.