Periodisk fasta

I studiecirkeln om ”Tarmfloran – våra små vänner i tarmen” tas upp om periodisk fasta, kortvarig fasta. Oberoende av den kost som man äter har man sett hälsofördelar som t.ex ökad tid för cellreparation, förbättrade blodsockervärden, förbättrade kolesterolvärden med periodisk fasta.

Periodisk fasta, att växla mellan perioder av ätande och perioder av fasta, kan ske på olika sätt t.ex. äta under 8 timmar och fasta under 16 timmar, äta under 5 dagar och halvfasta under 2 dagar. Fasta rekommenderas dock inte för personer som har någon form av ätstörning eller stressrelaterad ohälsa. Det är alltid viktigast att äta en bra och näringsrik kost, alltså vad vi äter än hur t.ex. periodisk fasta.

Anna Sparre tar i en podcast i 4health.se upp periodisk fasta. Lyssna gärna på avsnittet.

En utförlig artikel om fasta har Jonas Bergqvist skrivit. Läs gärna för mer och djupare kunskap.

Tips på bra mat och många, många recept finns på www.birgittahoglundsmat.wordpress.com.