Sluta banta

Hur gör man för att sluta banta?

Vi är många som har bantat flera gånger, ibland kan det kännas som nästan hela livet. Vi har gått ner i vikt men utmaningen är att aldrig gå upp igen.

Är detta möjligt? Ja, jag tror det. Det handlar om kosten, att varje dag få i sig alla näringsämnen som kroppen behöver. Det handlar dock också om att bygga nya hjärn-vägar – att fokusera på livet, på ätbeteendet och att vara snäll mot sig själv.

IMG_3761 (1)På Facebook har Anna Hallén en grupp ”Sluta banta” som du kan gå med i. Anna har där en tio-veckors kurs som du kan följa kostnadsfritt. Du behöver köpa boken ”Sluta banta gå ner i vikt”. Kursen är inne på sin tredje vecka men du kan börja nu. Du startar med vecka 1 och arbetar sedan i din egen takt. Jag kan verkligen rekommendera kursen och allt stöd som gruppmedlemmarna ger varandra.

På bilden ser du bokens författare Anna Hallén och mig på Livsstilsgården i Skåne i samband med min utbildning till livsstilskonsult.

Vill du hellre gå på kurs där man träffas så kommer jag ha ett par kurser om Sluta banta på Studieförbundet Vuxenskola i vår. Första kursen är en lunchkurs i Vetlanda med start 1 februari. Du går på kurs på din lunch, ta med matlådan, ät före, under eller efter lektionen som det passar dig bäst. Du kan givetvis både gå på FB-kursen och lunchkursen. Det handlar inte om någon quick-fix utan att få vanor som håller hela livet ut. Mer info under ”Föreläsningar och kurser”. Hoppas att vi ses i vår!