Clean Reset

I höstas när jag lyssnade på podden ”Hälsosnack med Lotta och Victoria” och ett avsnitt om Clean-ResetClean Reset blev jag så inspirerad. Jag tänkte direkt att detta är något som jag vill göra själv och gärna ha som en studiecirkel.

Clean Reset är en metod för att ta reda på hur maten som du äter påverkar din hälsa. Clean Reset vilar på tre principer: ta bort maten som stör, boosta med näring samt stärka tarmfloran och hjälp mage och tarm att läka. Detta gör man genom tre steg där man i de två första stegen tar bort mat som man vet kan irritera tarmen, starta en läkning av tarmen och sedan i steg tre systematiskt återintroducerar livsmedlen i en speciell ordning. Allt finns utförligt beskrivet i boken.

Hur blev det?
Imorgon så startar en studiecirkel ”Clean Reset” där vi går igenom metoden och stöttar varandra. Det ska bli så roligt!
Själv så startade jag en Clean Reset den 8 januari. Eftersom jag fick en öroninflammation och antibiotikabehandling som ”störde” så har jag fått förlänga steg 2 och än inte börjat med återintroduktion av livsmedel. Jag lär mig hela tiden och förstår mer hur just min kropp reagerar.

Läs mer om Clean Reset här och lyssna på podden via denna länk. Du kan också följa Clean Reset via Instagram med användarnamnet cleanreset. Om du tänker göra en Clean Reset så finns också en grupp på FB ”Vi som gör en Clean Reset”.